Leivinuunin polttotekniikka uudistettiin – päästötöntä palamista

Leivinuunin polttotekniikka uudistettiin – päästötöntä palamista

Suomessa on yli kaksi miljoonaa tulisijaa, joista useimmat tupruttavat lämmitettäessä pienhiukkasia. Noin puolet pienhiukkaspäästöstä johtuu puun pienpoltosta, joka on suurin pienhiukkasten päästölähde Suomessa. Tämä johtuu siitä, että suurin osa käytössä olevista takoista ja leivinuuneista on tehty vanhalla tekniikalla. Nyt tarjolla on uusi, päästötön vaihtoehto!

NunnaUunin Anna on markkinoiden ensimmäinen leivinuuni, joka alittaa varaavana tulisijana EcoDesign -päästörajat. Annan uuden polttotekniikan ansiosta puut palavat siinä puhtaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että puusta vapautuvat kaasut palavat tehokkaasti, koska palotilaan tulee oikeaan kohtaan juuri riittävä määrä paloilmaa. Uudistetun polttotekniikan ansiosta leivinuuni lämpenee myös pienemmällä puumäärällä kuin vanhalla polttotekniikalla varustettu.

Alla olevasta taulukosta näet EcoDesign -päästöarvot vs. Anna -leivinuunin päästöarvot.

CO
(mg/m3)
OGC
(mgC/m3)
Hiukkaset
(mg/m3)
NOx
(mg/m3)
EcoDesign-päästörajat150012040200
Anna114756,429,5158,2
Päästörajat ja Annan arvot redusoituna 13% happipitoisuudelle
EcoDesign tarkoittaa tuotteen ekologista suunnittelua, jolla pyritään varmistamaan, että tuotteen energiatehokkuus on korkea ja ympäristövaikutus pieni.
CO – hiilimonoksidi, OGC- kaasumaiset orgaaniset yhdisteet, Hiukkaset – kokonaishiukkasmäärä, NOx- typpioksidit.

Perinteisestä leivinuunista poiketen Annaan ei tuoda luukun kautta lainkaan paloilmaa vaan Annassa on täysin tiivis lasiluukku. Sen sijaan kaikki paloilma tuodaan siihen leivinuunin alapuolella olevan hiilenpolttotilan kautta. Ensiöilma johdetaan ilmansäätimen kautta leivinuunin etuosaan ja toisioilma suuttimien kautta takaosaan. Ensiöilmalla pidetään puiden kaasutuspaloa yllä, toisioilma polttaa puista vapautuvat kaasut leivinuunin takaosassa. Leivinuunissa puita ei asetella uunin takaosaan kiinni, koska sinne on jätettävä tyhjää tilaa palamiselle.

Mammutti-vuolukivi varaa lämpöä muita materiaaleja tehokkaammin ja vapauttaa sitä pitkään ja tasaisesti. Täysvuolukivisen Annan lämmönvarauskyky on 72 kWh 85-prosentin hyötysuhteella. Annan lämmitysteho on suurimmillaan kuuden tunnin päästä ja vielä vuorokauden jälkeenkin puolet maksimitehosta, mutta koti pysyy lämpimänä jopa kahden vuorokauden ajan. Leivinuunin etuna on, että sitä lämmittäessä mehevät ruoat valmistuvat siinä samanaikaisesti helposti ja kätevästi.

Uudistetulla leivinuunilla säästää sähkölaskussa ja lisää kodin turvaa sähkökatkojen aikana. Käyttääpä Annaa lämmittämiseen tai herkullisen ja terveellisen ruoan valmistamiseen ja leipomiseen, se palaa puhtaasti eikä tuota haitallisia hiukkaspäästöjä. Lämpönautinnon kruunaa lasiluukun takaa näkyvä tuli, joka luo kotoisaa tunnelmaa turvallisesti ja miellyttävästi ilman tukalaa kuumuutta.

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen