Mammutti-vuolukivi

Käytämme tuotteissa ainutlaatuista kiviainesta, johon meillä on yksinoikeus. Itä-Suomen vaaroilta, Nunnanlahden louhoksesta peräisin oleva ikiaikainen Mammutti-vuolukivi hakee tulisijojen valmistusmateriaalina vertaistaan. Se on pehmeää, kestävää ja erinomaisesti lämpöä johtavaa luonnonkiveä. Mammutti-vuolukivi on NunnaUunin tulisijoissa käytetty kotimainen magnesiittivuolukivilaji.

Mammutti-vuolukivi tulee Nunnanlahdesta

Vuolukivi on monelle tuttu, mutta sen eri lajeja on opittu erottamaan vasta 2000-luvulle tultaessa. Nunnanlahden vihreäkivivyöhykkeellä sijaitsevasta kaivoksesta saatava Mammutti-vuolukivemme luokitellaan magnesiittivuolukiveksi. Eri vuolukivilajeista juuri magnesiittivuolukivet kestävät lämpöä parhaiten, jonka vuoksi paikallisesti louhittu Mammutti-vuolukivi on valikoitunut NunnaUunin tulipesien ylivertaiseksi raaka-aineeksi.

Luettavaa: Tarkempaa tietoa vuolukivistä
Luettavaa: Mitä on Mammutti-vuolukivi?

Valikoimastamme löytyy Mammutti-vuolukivestä valmistetut varaavat takat ja ruoanlaittoon sopivat tulisijat sekä Deko-kamiinat että tyylikkäät vuolukivilaatat.

Tutustu mallistoomme

Mammutti-vuolukivilajin lämmönjohtavuus on yli viisinkertainen tulitiileen nähden, joten tehokkaassa palamisessa syntyvä lämpö saadaan varatuksi nopeasti tulisijaan.

NunnaUunin tuotteiden valinta on kestävä ratkaisu – monellakin tapaa

Kun tulisijoja lämmitetään nopeasti, etenkin talvipakkasilla puhutaan perinteisten vaihtoehtojen yhteydessä termisestä sokista, joka altistaa takan halkeamiselle. Sitä vastoin Mammutti-vuolukiven sisältämän rautapitoisen magnesiitin ansiosta, tulipesäkivestä tulee yhä kestävämpää käytössä.

Tulipesän pinnan kuumentuessa yli 520 asteeseen, magnesiitti muuttuu periklaasiksi, jonka voi havaita punaruskeana pintakerroksena. Lämpöä johtavan Mammutti-vuolukiven ja Kultaisen Tulen toimintaperiaatteen ansiosta polttopuu palaa tehokkaasti ja täydellisesti, jolloin NunnaUunin käyttö on puhdasta myös ilmastopäästöjen näkökulmasta.

Energiatehokas ja elegantti

Mammutti-vuolukiven mineraalikoostumus sekä tiheä mikrorakenne tekevät siitä hyvin energiatehokkaan materiaalin tulisijoihin. Korkean tiheytensä ansiosta, vuolukivi on myös erittäin läpäisemätöntä eikä siihen tästä syystä imeydy likaa tai epäpuhtauksia. Näin ollen, elegantit ja katseen vangitsevat Mammutti-vuolukivituotteemme säilyvät tyylikkäinä ja ovat helppo pitää puhtaina vuosikymmeniä.
Mammutti-vuolukivestä valmistetut tuotteemme ovat oikea valinta sinulle, joka arvostat kestävyyttä, suomalaista muotokieltä ja moitteetonta toimintavarmuutta. Mammutti-vuolukiven ainutlaatuisen rakenteen ansiosta, kova periklaasikerros pysyy pinnassa rikkoutumattomana ja lämpötila tulipesässä voidaan nostaa erittäin kuumaksi. Valikoimme NunnaUuni-tuotteiden vuolukivitulipesään hienorakeisinta Mammutti-vuolukivilajia. Ainutlaatuisen materiaalin ansiosta NunnaUuneissa ei tarvita lainkaan eristäviä suojalevyjä tai valettuja rakenteita.

NunnaUuni – Lämpönautintoa jokaiseen kotiin

Sisustuksessa lämmönlähde ja tunnelmanluoja

Sisustuksessa lämmönlähde ja tunnelmanluoja

Tulisija, takka tai leivinuuni on katseenvangitsija, tunnelmaluoja, lämmönlähde ja kodin keskipiste. Tutustu NunnaUuniin sisustusratkaisuna!

Sisustukseen

Polta puhtaasti – Lähes päästötöntä puun palamista

Polta puhtaasti – Lähes päästötöntä puun palamista

NunnaUunin tulisijoissa puu palaa puhtaasti. Lämmität kotisi pienellä puumäärällä, ympäristöä kuormittamatta. Kultaisen Tulen kaasutuspalomenetelmä vähensi hiukkaspäästöt kymmenesosaan.

Säästä luontoa

Nauti leivinuunin lämmöstä ja ruoanlaitosta

Nauti leivinuunin lämmöstä ja ruoanlaitosta

Helpota arkeasi, lämmitä ja valmista herkullista ruokaa samaan aikaan. NunnaUunilla nautit kaikilla aisteilla: valmistuvan ruoan tai leivonnaisten tuoksusta, tulen lämmöstä ja liekkien leikistä.

Ruoanlaittoon

Varaava takka kodin tai mökin lämmitys­ratkaisuna

Varaava takka kodin tai mökin lämmitys­ratkaisuna

Uusiutuvan puun käyttö kodin lämmittämiseen on tehokasta NunnaUunin takalla. Ainutlaatuinen täysvuolukivitakka antaa pehmeää lämpöä yhdellä lyhyellä lämmityksellä yli vuorokauden ajan.

Lämmitysratkaisuksi

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen