Varaava takka kodin lämmitys­ratkaisuna

NunnaUunin varaava takka on paras vaihtoehto, kun haluat tehokasta puulämmitystä ja pitkäkestoista lämpöviihtyvyyttä kotiin tai mökille.

Saat NunnaUunin takalla vain kahden tunnin lyhyellä lämmitysajalla miellyttävää lämpöä jopa yli vuorokauden ajan!

Puunpoltosta NunnaUuni-takassa markkinoiden paras lämpöhyöty

Kun valitset NunnaUunin varaavan takan kotiin tai mökille, saat polttopuustasi markkinoiden parhaan lämpöhyödyn. Patentoitu Kultaisen Tulen arina takaa puhtaamman ja tehokkaamman palamisprosessin. Ainutlaatuinen, hyvin kuumuutta kestävä ja lämpöä tehokkaasti johtava Mammutti-vuolukivilaji varaa lämpöä muita materiaaleja tehokkaammin ja vapauttaa sitä pitkään ja tasaisesti.

NunnaUuni varaa kokoonsa nähden eniten lämpöenergiaa. NunnaUunin ainutlaatuiset lämpöominaisuudet ovat Kultaisen Tulen ja Mammutti-vuolukiven ansiota – molempiin NunnaUunilla on yksinoikeus.

NunnaUunin varaavat takat vuolukivisenä sekä vaalealla ja tummalla keraamisella laatalla verhoiltuna.

Tulisijojen suoritustasoilmoitukset auttavat valitsemaan tehokkaan lämmitysratkaisun

Vuodesta 2018 lähtien kaikkien tulisijavalmistajien on EU:n asetusten mukaisesti julkaistava suoritustasoilmoitus tulisijan ominaisuuksista. Tämän avulla tulisijojen ominaisuudet on saatu vertailukelpoisiksi.

Varaavien takkojen suoritustasoilmoituksen avulla voit selvittää eri tulisijojen lämmityskerran lämpöhyödyn (kWh). Sitä miellyttävämpää lämpöä saat, mitä enemmän energiaa, kilowattitunteja, tulisijasi rakenteet varaavat sekä kuinka tasaisesti ja pitkään se lämpöä luovuttaa. Jokaisen NunnaUunin lämpötiedot löydät mallistostamme.

Katso takkamallisto

Laske paljonko voit säästää sähkössä tulisijan lämmöllä

Alla oleva laskuri kertoo, kuinka paljon eri tulisijoilla voi säästää sähkössä. Aseta sähkön hinta ja arvioimasi lämmityskertojen määrä. Säädä sen jälkeen tulisijasta saatava lämpöenergia (kWh) oikeaan arvoon. Arvot löytyvät tuotteiden suoritustasoilmoituksista ja tuotesivuilta. Valitse oikea tulisija ja totea tulos. NunnaUunilla säästät enemmän!

Mökin ja kodin lämmitys kuntoon varaavalla takalla tai leivinuunilla

Kun kodin yhdeksi lämmitysratkaisuksi on valittu NunnaUunin tulisija, on kodin lämmittäminen puunpoltolla tehokasta. Kultaisen Tulen palamisen ja Mammutti-vuolukiven yhdistelmä ei hukkaa polttopuuta.

NunnaUuni toimii lämmityskäytössä arkisinkin, koska se varaa suuren määrän lämpöä itseensä nopeasti. NunnaUunin lämpö vapautuu tasaisena säteilylämpönä ja antaa miellyttävän lämpöviihtyvyyden jopa kahden vuorokauden ajan.

NunnaUunissa käytettävän Mammutti-vuolukiven erinomaisen lämmönvarauskyvyn ansiosta pienempäänkin kokoon saadaan varatuksi suuri määrä lämpöä. Vastaavan lämpömäärän tuottamiseen perinteisen tiilitulisijan on oltava kooltaan 1,8-kertainen NunnaUuniin verrattuna.

NunnaUuni varaa kokoonsa nähden eniten lämpöenergiaa. Tämä on kahden ainutlaatuisen asian yhdistelmän ansiota: Tulipesän kuumuutta kestävän Mammutti-vuolukivilajin ansiosta takan sisus voidaan kuumentaa nopeasti korkeaan lämpötilaan. Kuumentamisen korkeaan lämpötilaan puolestaan mahdollistaa patentoitu Kultaisen Tulen -kaasutuspalomenetelmä, jonka ansiosta tulipesässä palavat puut kaasuuntuvat tasaisesti ja kaasut palavat korkeassa lämpötilassa suurella teholla lähes täydellisesti ja puhtaasti. Takan paino yksin ei ratkaise takan lämmitystehoa.

Energiatehokkaat takat

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, jotta NunnaUuni-jälleenmyyjäsi voi ottaa sinuun yhteyttä löytääkseen sinulle parhaan NunnaUuni-tulisijan.

Suosituimmat varaavat takat kodin lämmitykseen

Lämmitä talvipakkasilla

Valitsemalla pitkäkestoista lämpöä tuottavan NunnaUunin varaavan takan, leivinuunin tai näiden yhdistelmän pidät kodin ja mökin lämpimänä myös sähkökatkojen tai lämmitysjärjestelmän toimintahäiriön aikana. Puu palaa NunnaUunin takassa tai leivinuunissa ilman sähköäkin.

Lämmitysratkaisuna kovilla pakkasilla ilmalämpöpumppu ei säästä, vaan toimii kuin suora sähkölämmitys. Päästä se siis ansaituille talviunille kylminä aikoina ja anna NunnaUunin lämmittää.

Kultaisen Tulen kaasutuspalomenetelmällä päästöt pois

Päästöjen poistamisessa oleellisinta on puun kaasuuntumisen hallinta palamisen aikana. Kultaisen Tulen puhtaassa palamisessa kaasuuntumisen hallinta perustuu tarkkaan ilmanohjaukseen, jonka ansiosta palamisen eri vaiheissa on aina käytössä täsmälleen oikea määrä ilmaa.

Kultaisen Tulen kaasutuspalomenetelmällä puu palaa koko ajan korkeassa 800–1 200 asteen lämpötilassa. Tämä saa aikaan energiatehokkaan takan ja vähentää minimiin haitalliset PAH-yhdisteet ja nokihiukkaset. Kultaisen Tulen arinalla puut sytytetään alta, jotta palaminen alkaa nopeasti. NunnaUunissa puut palavat alusta lähtien suurella teholla puhtaasti.

Kultaisen tulen ansiosta NunnaUuni alittaa vuoden 2022 EcoDesign-päästörajat varaavan tulisijan testissä, joka on tiukin tulisijojen testimenetelmistä. Siinä savukaasut mitataan koko palamisen ajalta, heti puiden sytytyksestä lähtien toisin kuin kamiinoilla.

EU:n asettamilla päästörajoilla pyritään vähentämään energiatuotteiden ympäristö- ja ilmastovaikutuksia ja vertailua helpottamalla autetaan valitsemaan energiatehokkaampia tuotteita. NunnaUunin Kultaisen Tulen puhtaan kaasutuspalomenetelmän mustan hiilen päästöt ovat noin 40 prosenttia pienemmät kuin yleisesti käytössä olevalla rakoarinalla.

Puhdas tuli takassa

NunnaUunit valmistetaan yksinoikeudella Mammutti-vuolukivilajista

NunnaUunin tulisijojen Mammutti-vuolukivilaji louhitaan omasta kaivoksestamme Nunnanlahdessa. Vuolukivilajeja on useita, ja ainoastaan Mammutti-vuolukivilaji soveltuu erinomaisesti myös tulisijojen tulipesiin.

NunnaUunin täysvuolukivinen tulipesä
NunnaUunin täysvuolukivinen tulipesä on puhtaan palamisen ja tehokkaan lämmönvarautumisen ydin.

Sen rautapitoinen magnesiitti reagoi korkeissa lämpötiloissa tavalla, joka tekee tulipesäkivestä yhä kestävämmän käytön myötä. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus tekee tulipesästä kestävän eikä sitä tarvitse suojata eristävillä materiaaleilla.

Näin tulipesä säilyttää erinomaisen lämmönvarauskykynsä, ja tulisija varaa suuren määrän lämpöä. Lisäksi Mammutti-vuolukivilajin lämmönjohtavuus on yli viisinkertainen perinteisesti takoissa käytettyyn tulitiileen verrattuna. NunnaUunin varaava takka ottaa talteen nopeasti ja jopa 40 prosenttia enemmän polttopuun lämpöenergiasta kuin perinteinen tiilestä valmistettu samankokoinen varaava takka.

NunnaUuni on tulisijojen tutkimuksen ja tuotekehityksen edelläkävijä. Tutkimme Mammutti-vuolukivilajimme ominaisuuksia ja etsimme jatkuvasti uusia tapoja valjastaa ne tulisijakäyttöön parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme rekisteröineet vuosien aikana lähes 60 patenttia ja yli sata mallisuojaa. Jokaisessa tulisijassamme on patentoituja ratkaisuja ja innovaatioita, jotka tekevät NunnaUunistasi ainutlaatuisen.

Tutustu tulisijamallistoomme

Säästät sähköä ja aikaa, kun valitset NunnaUunin tulisijamallistosta markkinoiden parhaan lämpöhyödyn antavan takan tai leivinuunin!

NunnaUuni – Suomen ainoa varaavien täysvuolukivitulisijojen valmistaja

Polta puhtaasti – Lähes päästötöntä puun palamista

Polta puhtaasti – Lähes päästötöntä puun palamista

NunnaUunin tulisijoissa puu palaa puhtaasti. Lämmität kotisi pienellä puumäärällä, ympäristöä kuormittamatta. Kultaisen Tulen kaasutuspalomenetelmä vähensi hiukkaspäästöt kymmenesosaan.

Säästä luontoa

Nauti leivinuunin lämmöstä ja ruoanlaitosta

Nauti leivinuunin lämmöstä ja ruoanlaitosta

Helpota arkeasi, lämmitä ja valmista herkullista ruokaa samaan aikaan. NunnaUunilla nautit kaikilla aisteilla: valmistuvan ruoan tai leivonnaisten tuoksusta, tulen lämmöstä ja liekkien leikistä.

Ruoanlaittoon

Sisustuksessa lämmönlähde ja tunnelmanluoja

Sisustuksessa lämmönlähde ja tunnelmanluoja

Tulisija, takka tai leivinuuni on katseenvangitsija, tunnelmaluoja, lämmönlähde ja kodin keskipiste. Tutustu NunnaUuniin sisustusratkaisuna!

Sisustukseen

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen