NunnaUunin tarina

Pohjoisen talvet ovat opettaneet meidät selviytymään ankarissa olosuhteissa. tulisijalla on ollut keskeinen paikka. Se on ollut kodin keskipiste, keittiö ja lämmönlähde. Vaikka tulisija ei nykyihmiselle välttämättä samaa merkitsekään, on tulisijarakentamisen taito säilynyt ja kehittynyt yhdistyen nykyaikaiseen teolliseen osaamiseen, tutkimukseen ja muotoiluun jokaisessa valmistamassamme tulisijassa.

Missio ja visio

Missiomme on tehdä kodeista elämälle viihtyisämpiä

NunnaUunin missio on tehdä tulisijoista viihtyvyyden lisääjiä koteihin tuoden samalla miellyttävää lämpönautintoa polttamalla uusiutuvaa puuta puhtaasti ympäristöä arvostaen ja kunnioittaen. Se tarkoittaa sitä, että ymmärrämme puiden palamisprosessin hallinnan ja tulisijamateriaalien lämpöominaisuudet sekä niiden kestävän kehityksen mukaisen käytön, joilla me autamme asiakkaitamme viihtyisämpään ja nautinnollisempaan asumiseen.

Visiomme on luoda NunnaUunilla paras ja viihtyisä tulisijanautinto

NunnaUunin visio on aina tarjota asiakkaalle paras lämpöviihtyvyys ja tulen tunnelma uusiutuvan puun puhtaasta palamisesta kestävän kehityksen mukaisesti ja turvallisesti.

NunnaUunin sydän lämmittää mieltä ja kehoa.

Tulisijaosaamista jo yli sata vuotta

Nunnanlahdessa eli 1800-luvulla uunimestareiden ammattikunta, joka valmisti vuolukiviuuneja. He valitsivat kiviesiintymän, irrottivat ja sahasivat sisäkivet vasten lustan suuntaa ja ulkokivet lustan suuntaisesti.

Näin sahatuista vuolukivistä rakennettiin uunit, joiden rakenteissa hyödynnettiin lämmön kulkusuuntaa. Nämä uunit tulivat erityisesti kuuluisiksi hyvistä lämpöominaisuuksistaan ja parhaat niistä tunnistettiinkin siitä, että kovassa käytössä tulipesän pintaan muodostui luja vaaleanruskea pinta.

Uunimestarit aloittivat työnsä valitsemalla tulipesään tulenkestävän vuolukivilajin. Tällä he varmistivat, että mestarin maine säilyi hyvänä omassa ja naapurikylässä. Tulipesän vuosikymmenien kestävyys, leivinuunin hyvät paisto-ominaisuudet ja tulisijan tasainen lämmönluovutus olivat takuu tulevaisuuden leivästä.

Tutkimukset sen vahvistavat

Tutkimukset ovat todistaneet sen, minkä uunimestarit jo muinoin tiesivät. Tulipesä on tulisijan tärkein osa ja sinne sopii parhaiten vuolukivilaji, joka koostuu kovassa paineessa liuskottuneesta ja suuntautuneesta suomuisesta talkista sekä pienistä magnesiittirakeista.

Ainutlaatuisen, tulipesän kuumuuteen soveltuvan vuolukiven esiintymän* löysivät jo NunnaUunin perustajan Juhani Lehikoisen isä ja isoisä, uunimestareita hekin. He oivalsivat tämän esiintymän vuolukivilajin olevan erilaista kuin Nunnanlahden alueen muiden esiintymien vuolukivilajit, jotka olivat tulleet tunnetuksi helposti työstettävinä rakennuskivinä. Tämä Mammutti-vuolukiviesiintymä* ja vuolukiviuunien kokemusperäinen valmistustaito ovat mahdollistaneet aitojen nunnanlahtelaisten vuolukiviuunien valmistuksen jatkumon.

Lue lisää Mammutti-vuolukivilajista »

* Kaivospiirin nimi: Nunnanlahti Nro 3159

Kaivoksessamme Nunnanlahdessa on kairaustutkimusten perusteella arviolta 29 miljoonaa tonnia Mammutti-vuolukivilajia. Avolouhos on 200 metriä leveä ja 350 metriä pitkä.

Järkkymätön lämpönautinnon perusta

Nunnanlahden Uuni -konsernilla on yksinoikeus kestävää Mammutti-vuolukivilajia sisältävään esiintymään. NunnaUunin lämpönautinto perustuu ainutlaatuisen esiintymämme vuolukivilajien tuntemiseen ja siihen, että osaamme käyttää niitä varaavien tulisijojen rakenteissa parhaalla mahdollisella tavalla.

Oikean vuolukiven valitseminen edellyttää vahvaa osaamista. Jokainen tulisijamme on tehty suurella ammattiylpeydellä. Ensimmäinen teollisesti valmistettu NunnaUuni-tulisija on edelleen käytössä Simpeleellä.

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen