NunnaUuni

NunnaUuni on valmistanut innovatiivisia varaavia leivinuuneja ja takkoja Suomessa Pohjois-Karjalan Nunnanlahdessa jo 40 vuotta ja pitänyt yllä alueen yli sataviisikymmentävuotiasta uunimestareiden tulisijaosaamisen perinnettä.

Missio ja visio

NunnaUunin missio on tehdä tulisijoista viihtyvyyden lisääjiä koteihin tuoden samalla miellyttävää lämpönautintoa polttamalla uusiutuvaa puuta puhtaasti ympäristöä arvostaen ja kunnioittaen. Se tarkoittaa sitä, että ymmärrämme puiden palamisprosessin hallinnan ja tulisijamateriaalien lämpöominaisuudet sekä niiden kestävän kehityksen mukaisen käytön, joilla me autamme asiakkaitamme viihtyisämpään ja nautinnollisempaan asumiseen.

NunnaUunin visio on aina tarjota asiakkaalle paras lämpöviihtyvyys ja tulen tunnelma uusiutuvan puun puhtaasta palamisesta kestävän kehityksen mukaisesti ja turvallisesti. Visiona on luoda NunnaUunilla paras ja viihtyisä tulisijanautinto

NunnaUunin sydän lämmittää mieltä ja kehoa.

Jo 150 vuotta sitten lehdessä kirjoitettiin ihmeestä – kivestä, josta tehtiin kestäviä uuneja Pohjois-Karjalassa. Tätä ihmettä, joka nykyisin on tieteellisesti tutkittu ja todeksi todettu, hyödynnetään edelleen NunnaUunien tulipesissä.

Tulisijaosaamista jo yli 150 vuotta

Nunnanlahdessa eli 1800-luvulla uunimestareiden ammattikunta, joka valmisti vuolukiviuuneja. He valitsivat kiviesiintymän, irrottivat ja sahasivat sisäkivet vasten lustan suuntaa ja ulkokivet lustan suuntaisesti.

Näin sahatuista vuolukivistä rakennettiin uunit, joiden rakenteissa hyödynnettiin lämmön kulkusuuntaa. Uunimestarit aloittivat työnsä valitsemalla tulipesään tulenkestävän vuolukivilajin. Tällä he varmistivat, että mestarin maine säilyi hyvänä omassa ja naapurikylässä.

Nämä uunit tulivat erityisesti kuuluisiksi hyvistä lämpöominaisuuksistaan ja parhaat niistä tunnistettiinkin siitä, että kovassa käytössä tulipesän pintaan muodostui luja vaaleanruskea pinta. Tulipesän vuosikymmenien kestävyys, leivinuunin hyvät paisto-ominaisuudet ja tulisijan tasainen lämmönluovutus olivat takuu tulevaisuuden leivästä.

Tutkimukset sen vahvistavat

Tutkimukset ovat todistaneet sen, minkä uunimestarit jo muinoin tiesivät. Tulipesä on tulisijan tärkein osa ja sinne on valittava kuumuutta kestävä vuolukivilaji.

Ainutlaatuisen, tulipesän kuumuuteen soveltuvan vuolukiven esiintymän* löysivät jo NunnaUunin perustajan Juhani Lehikoisen isä ja isoisä, uunimestareita hekin. He oivalsivat tämän esiintymän vuolukivilajin olevan erilaista kuin Nunnanlahden alueen muiden esiintymien vuolukivilajit, jotka olivat tulleet tunnetuksi helposti työstettävinä rakennuskivinä.

Lue lisää vuolukivilajeista »

* Kaivospiirin nimi: Nunnanlahti Nro 3159

NunnaUunin vuolukiviesiintymä
Kaivoksessamme Nunnanlahdessa on kairaustutkimusten perusteella sadoiksi vuosiksi Mammutti-vuolukiveä.
Nunnanlahden Uuni Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Lehikoinen sekä toimitusjohtaja Johannes Uusitalo
Nunnanlahden Uuni Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Lehikoinen sekä toimitusjohtaja Johannes Uusitalo.

NunnaUuni tänään

Juhani Lehikoinen yhdessä paikallisten uunimestareitten kanssa perusti Nunnanlahden Uuni Oy:n vuonna 1982 yhdistämällä perinteinen ja maineikas nunnanlahtelainen uunien rakentamisosaaminen teollisen toiminnan osaamiseen. Yritys kasvoi nopeasti ja vienti Keski-Euroopan markkinoille alkoi menestyksekkäästi vuonna 1986. Vuonna 2007 perustettiin NunnaUuni Oy vastaamaan tulisijojen valmistuksesta, markkinoinnista ja myynnistä. Tänä päivänä NunnaUunin tärkeimmät markkinat ovat Suomen lisäksi Keski-Euroopassa ja Baltian maissa. Vuonna 2022 yritys työllisti yli 50 henkilöä.

Asiakkaat, ammattitaitoiset työntekijät ja Mammutti-vuolukivi ovat NunnaUunin menestyksen kivijalat. NunnaUuni kehittää varaavista takoista entistä parempia tuotteita lämpöviihtyvyyteen, lämmitykseen ja ruoanlaittoon. Luonnonkivestä valmistetut NunnaUunit ovat ekologisia ja ympäristöystävällisiä valintoja.

NunnaUunin tarina

NunnaUunin tarina

Miten NunnaUuni syntyi? NunnaUuni on perustettu aiemmin Lössän alueeksi kutsutulle vuolukiviesiintymälle Juuan Nunnanlahdessa. Siitä oli otettu kiveä jo yli 100 vuotta sitten, mutta toiminta tyrehtyi ensimmäisen maailmansodan aikana, kun kivitoimitukset…

NunnaUunin virstanpylväät

NunnaUunin virstanpylväät

Nunnanlahden Uuni on perustettu vuonna 1982. Lue täältä yrityksen historian virstanpylväistä.

Leivinuunin polttotekniikka uudistettiin – päästötöntä palamista

Leivinuunin polttotekniikka uudistettiin – päästötöntä palamista

Suomessa on yli kaksi miljoonaa tulisijaa, joista useimmat tupruttavat lämmitettäessä pienhiukkasia. Suurin osa käytössä olevista takoista ja leivinuuneista on tehty vanhalla tekniikalla. NunnaUunin Anna on markkinoiden ensimmäinen leivinuuni, joka alittaa varaavana tulisijana päästörajat.

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen