NunnaUuni 40 vuotta takkojen ja leivinuunien edelläkävijänä

Lehdistötiedote

NunnaUuni 40 vuotta takkojen ja leivinuunien edelläkävijänäEnergiakriisi siivittää ennätysmäistä myyntiä viennissä

NunnaUuni on valmistanut innovatiivisia varaavia leivinuuneja ja takkoja Juuan Nunnanlahdessa jo 40 vuotta ja pitänyt yllä alueen yli satavuotiasta uunimestareiden tulisijaosaamisen perinnettä. Yhtiön vienti on kasvanut juhlavuonna voimakkaasti energiakriisin siivittämänä.

Kotimainen perheyritys NunnaUuni juhlistaa tänään Pohjois-Karjalan Juuan Nunnalahdessa 40-vuotista taivaltaan. Samalla juhlistetaan yhtiön perustajan ja sen nykyisen omistajan ja hallituksen puheenjohtajan Juhani Lehikoisen yhtä pitkää uraa yrittäjänä.

Juhani Lehikoinen sai kaivosvaltauksen Lössän montuksi kutsutusta 78 hehtaarin alueesta vuonna 1981, jossa kaivos on ollut käytössä jo 100 vuotta sitten. Ennen ensimmäistä maailmansotaa sieltä otettiin kiveä rakennusten julkisivuihin, mutta sodan seurauksena toiminta päättyi. Nunnanlahden Uuni Oy perustettiin 5.8.1982 yhdistämällä perinteinen ja maineikas nunnanlahtelainen uunien rakentamisosaaminen teollisen toiminnan ja työkoneiden valmistuksen ja käytön osaamiseen.

Nunnanlahden Uuni Oy kaivos

Yritys kasvoi nopeasti ja vienti Keski-Euroopan markkinoille alkoi menestyksekkäästi vuonna 1986. Tänä päivänä NunnaUunin tärkeimmät markkinat ovat Suomen lisäksi Keski-Euroopassa ja Baltian maissa ja sen myynnistä noin 80 prosenttia tulee viennistä. Vuoden 2022 aikana NunnaUunien kysyntä on ollut voimakasta muun muassa energian, erityisesti maakaasun hinnan nousun seurauksena. Myynnin kokonaiskasvu vuoden alusta on ollut peräti 60 prosenttia. Yritys työllistää lähes 50 henkilöä.

NunnaUuni on kehittänyt alan edelläkävijänä innovatiivisia ratkaisuja takkoihin ja leivinuuneihin vuolukivitutkimuksia hyödyntäen.  Se käyttää tuotteissaan yksinoikeudella oman kaivoksen Mammutti-vuolukiveä, joka kestää erityisen hyvin korkeaa kuumuutta sekä varaa nopeasti paljon lämpöä. NunnaUunin kehittämän Kultaisen Tulen puhtaan palamisen kaasutuspalomenetelmä vähentää päästöjä ja lisää takasta saatavaa tehokkuutta. Mammutti-vuolukiven sekä puhtaan ja tehokkaan palamisen yhdistelmän ansiosta tulisijan lämmittämiseen tarvitaan lähes puolet vähemmän puita kuin esimerkiksi tiilitulisijaan vastaavan lämpömäärän tuottamiseksi.

Nunnanlahden Uuni Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Lehikoinen sekä toimitusjohtaja Johannes Uusitalo.

”Asiakkaamme, Mammutti-vuolukivi sekä sitoutuneiden ja ammattitaitoisten työntekijöidemme vuolukiven käyttöosaaminen ovat menestyksemme kivijalat”, kertoo Nunnanlahden Uuni Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Lehikoinen.

Juhlavuoden kunniaksi NunnaUuni tuo markkinoille maailman ensimmäisen leivinuunin, joka täyttää varaavana tulisijana EcoDesign-päästörajat ja polttaa puut puhtaasti.

”Haluamme kehittää asiakkaillemme entistä parempia tuotteita lämpöviihtyvyyteen, lämmitykseen ja ruoanlaittoon. Luonnonkivestä valmistetut NunnaUunit ovat ekologisia ja ympäristöystävällisiä valintoja. Runsaat vuolukivivarantomme mahdollistavat uusien kestävien, vastuullisten ja ekonomisten NunnaUunien tuotannon vielä vuosikymmeniksi eteenpäin”, toteaa toimitusjohtaja Johannes Uusitalo.

Lisätietoja:

Juhani Lehikoinen, hallituksen puheenjohtaja, Nunnanlahden Uuni Oy ja NunnaUuni Oy, puh. 040 751 7688, juhani.lehikoinen@nunnauuni.fi

Johannes Uusitalo, toimitusjohtaja, Nunnanlahden Uuni Oy ja NunnaUuni Oy, puh. 0400 783 139, johannes.uusitalo@nunnauuni.fi

Nunnanlahden Uuni -konserni

Vuonna 1982 perustettu Nunnanlahden Uuni -konserni on varaavia takkoja ja leivinuuneja valmistava perheyritys. Yritys hyödyntää yksinoikeudella ainutlaatuista tulipesän kuumuuteen soveltuvaa Mammutti-vuolukiveä sekä alueen yli satavuotiasta uunimestareiden tulisijaosaamisen perinnettä. Ne ovat mahdollistaneet palamisprosessin kehittämisen sekä Kultaisen Tulen puhtaan kaasutuspalomenetelmän. Tulisijojen valmistuksesta, markkinointi- ja myyntitoiminnoista vastaa tytäryhtiö NunnaUuni Oy. Konsernin kaivos, päätoimipaikka ja tuotantolaitokset sijaitsevat Juuan Nunnanlahdessa Pohjois-Karjalassa ja se työllistää lähes 50 henkilöä. Tuotteista 80 prosenttia menee vientiin, pääasiassa Keski-Eurooppaan ja Baltiaan. Suomessa NunnaUuni-tulisijoja myyvät valtuutetut jälleenmyyjät kautta maan.

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen