NunnaUunin omistaja säästää polttopuissa

NunnaUunin omistaja säästää polttopuissa

Öljyn ja sähkön hinnan jyrkkä nousu on saanut ihmiset lämmittämään kotejaan aiempaa enemmän puulla. Myös mahdollisiin yllättäviin sähkökatkoihin halutaan varautua takkoja lämmittämällä. Puuta on kuitenkin vähemmän tarjolla muun muassa siksi, että sitä saadaan entistä vähemmän Venäjältä sen aloittaman hyökkäyssodan takia.

Takan omistajat ovat joutuneet jo kesällä hätäilemään, mistä polttopuita saa tarvittavan määrän ja riittävätkö ne varmasti tulevaa talvea varten. Myös hinta mietityttää useita, sillä polttopuiden irtokuutiohinta nousi jo alkukesästä noin 10-20 prosenttia.

NunnaUunin omistajana pärjää hyvin pienemmälläkin puumäärällä, lämmöstä tinkimättä. Näin tyytyväiset asiakkaamme kertovat:

Vaihto NunnaUunin vuolukiviseen tulisijaan vähensi puun tarvetta merkittävästi

LVI-yrittäjänä työskentelevä Pekka Ruha, joka asuu perheensä kanssa seitsemättä vuotta 130-neliöisessä omakotitalossaan lämmittää taloa pääasiallisesti poistoilmalämpöpumpulla. Alun perin taloon oli tehty muurari-arkkitehdin suunnittelema tiilinen takkaleivinuuni. Pekan mukaan takka oli hyvin varaava, mutta ei antanut juurikaan lämpöä ulos. Puita kului tiilisen takkaleivinuunin lämmitykseen valtavat määrät. Pekan kaveri, jolla on kotona vuolukivileivinuuni, kummasteli puiden runsasta menekkiä mikä ”puukrematorio” hänellä oikein on.

NunnaUunin tumma leivinuuni ja takka-yhdistelma

Sitten noin runsas vuosi sitten talossa sattui vesivahinko. Lattian vaihdon yhteydessä myös takan vaihtaminen tuli ajankohtaiseksi. Pekka kävi NunnaUunin asiantuntijan kanssa useita keskusteluita vuolukivisen varaavan takan eduista ja vaihtoi sen perusteella tiilitakan ja -leivinuunin yhdistelmänsä NunnaUunin vastaavaan vuolukiviseen tulisijaan, joka on mittatilaustyönä pinnoitettu keraamisella laatalla yhdeksi kokonaisuudeksi.

Tekniset asiat hoituivat asiantuntijan kanssa hyvin ja suunnittelijat osasivat piirtää tarpeisiin sopivan tulisijan Pekan mukaan ”just eikä melkein”. Vuolukivistä varaavaa takan ja leivinuunin yhdistelmää käytetään tätä nykyä pääasiassa talon lämmitykseen. Talvella perhe lämmittää takkaa noin kolmen päivän välein, mikä riittää hyvin talon lämpimänä pitämiseen.

”Olemme olleet NunnaUunin vuolukivitulisijaan todella tyytyväisiä. Takka lämpenee helposti parissa tunnissa ja se varaa lämpöä ja lämmittää kotia erittäin hyvin. Aiemmin lämmitys tiilitakalla oli yhtä tyhjän kanssa: puuta meni valtavat määrät, mutta en silti saanut lämpöä nousemaan. En suosittele enää kenellekään tiilitakkaa, vuolukivitakka on ehdoton”, kertoo Pekka.

Puun tarve tipahti siis noin 60 prosenttia!

Lämmitykseen tarvittavien puiden määrä väheni merkittävästi. ”Kun ennen yhteen lämmityskertaan meni kaksi Ikean kassillista puita, nyt siihen menee vain kolme neljäsosa kassillista. Puun tarve yhtä lämmityskertaa varten tipahti siis noin 60 prosenttia!” Pekka toteaa. ”Odotan mielenkiinnolla ensi talven sähkölaskuja ja miten takan lämmittäminen näkyy niissä.”

Puun kulutus laski kolmasosaan aiemmasta

Myös nykyisin eläkkeellä oleva, entinen koneyrittäjä Lauri Tahvanainen vaihtoi isohkon tiiliuuninsa NunnaUunin varaavaan takkaleivinuuni Aino Duoon noin vuosi sitten. Aino Duo sijaitsee Tahvanaisten 150-neliöisen omakotitalon yhdistetyn olohuoneen ja keittiön välisessä tilassa, leivinuunin luukku keittiön suuntaan ja takan luukku olohuoneen puolella. Kaksipuoleinen tilanjakajana toimiva Aino Duo on toteutettu mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Keittiö-olohuonetta lämmitetään nykyisin takkaleivinuunin ja ilmalämpöpumpun yhdistelmällä, muuta taloa sähkölämmityksellä.  

NunnaUuni vaalea takka

Tahvanaiset lämmittävät takkaa tai leivinuunia lähes joka toinen päivä tasaisen lämmön pitämiseksi. Laurin mukaan ilmalämpöpumppu kierrättää puhaltaessaan tilassa tehokkaasti takkaleivinuunista tulevaa lämpöä. Tahvanaisilla Liisa-rouva on myös kova leipomaan ruisleipää leivinuunissa. Uuden takan lämmitys on helppoa, ja vaikka leivinuunin käyttö vaati ensin hieman Liisalta opettelua, nykyisin leipien paistaminen siinä sujuu luontevasti.

Muutos entiseen havaittiin nopeasti erityisesti puiden kulutuksessa. ”Huomasimme puupinosta, että puun kulutus on laskenut melkein kolmanneksella”, kertoo Lauri. ”Olemme myös tyytyväisiä Aino Duomme valkoiseen laattapintaan, joka pysyy erittäin siistinä. Jos siihen sattuu tulemaan sormenjälkiä, ne lähtevät helposti irti”, hän jatkaa..

NunnaUuni lämpenee pienemmällä puumäärällä

NunnaUunin kehittämä Kultaisen Tulen hallittu ja tehokas puiden palaminen mahdollistaa puhtaan, lähes päästöttömän palamisen. Sen ja Mammutti-vuolukiven tehokkaan varauskyvyn ansiosta puuta tarvitaan vähemmän lämmitykseen. Esimerkiksi tiilitulisijaan tarvitaan puolet enemmän puuta vastaavan lämpömäärän tuottamiseksi. NunnaUunit varaavat lämmön itseensä nopeasti ja luovuttavat lämpöä hitaasti ja tasaisesti pitkään, jopa kahden vuorokauden ajan pienemmällä puumäärällä. Lue lisää NunnaUunista lämmitysratkaisuna täältä.

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen