Ohje
- Irrota 15–20 ulointa kaalin lehteä ja höyrytä niitä minuutti-pari, jotta lehtiruodit pehmenevät.
- Ohenna lehtiruoteita veitsellä käärimisen helpottamiseksi.
- Keitä loput kaalista suolavedessä pehmeäksi ja hienonna.
- Keitä riisit lihaliemessä kypsiksi.
- Ruskista jauheliha sekä sipuli leivinuunissa tai paistinpannulla ja mausta.
- Sekoita kypsästä riisistä, lihasta ja kaalista täyte.
- Laita täytettä 1–2 rkl kaalinlehden tyvipäähän. Taita reunat keskelle ja rullaa kaalinlehti kääryleeksi. Laita kääryleet voideltuun uunivuokaan saumakohta alaspäin, jotta ne eivät aukea.
- Lado vuoka täyteen kääryleitä ja valuta päälle siirappia. Kaada viimeiseksi vuoan pohjalle vahvaa lihalientä.
- Paista 200 °C:n lämpötilassa 40–50 minuuttia. Nostele paiston aikana muutaman kerran lientä vuoan pohjalta kääryleiden päälle kuivumisen estämiseksi.
Vinkki
Voit valmistaa kääryleet myös kasvisruoaksi korvaamalla jauhelihan soijarouheella. Kääryleiden lisukkeeksi sopii mainiosti keitetyt perunat ruskean peruskastikkeen ja puolukkasurvoksen tai herukkahyytelön kera.