Lammaspata

Pataruoat vain paranevat hauduttamalla. Lampaanlihan ominaismaku pääsee oikeuksiinsa NunnaUunin miedolla lämmöllä.

Pääruoka

Ainekset Neljälle

  • 800 g lampaanpaistia 
  • 3 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl tomaattipyreetä 
  • 2 rkl vehnäjauhoja 
  • 2 sipulia 
  • 200 g herkkusieniä 
  • 1 valkosipulin kynsi 
  • 1 tl timjamia 
  • 1 tl rosmariinia 
  • 1 tl suolaa 
  • ½ tl mustapippuria 
  • 1 tl paprikajauhetta 
  • 1 ½ dl punaviiniä 
  • 1½ dl lihalientä 
  • ½ dl kermaa 

Ohje

  1. Kuutioi lampaanpaisti pieniksi kuutioiksi (noin 3 x 3 cm) ja ruskista ne pannulla voissa. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa tomaattipyree ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. 
  1. Pilko sipulit lohkoiksi ja herkkusienet puoliksi. Laita ne lihojen kanssa pataan.
  2. Purista joukkoon valkosipulin kynsi ja lisää mausteet.
  3. Lisää lopuksi punaviini, lihaliemi ja kerma. Hauduta 160°C:n lämpötilassa ainakin kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa. 

Vinkki

HAUDUTETUT RUOAT Hauduttamisella tarkoitetaan ruoka-aineen kypsentämistä miedossa lämmössä, Jolloin maut irtoavat hyvin. Haudutettaviksi sopivat pitkän kypsennysajan vaativat tuotteet, esimerkiksi liharuoat. Lihapalat voi ruskistaa uunissa tai paistinpannulla ennen varsinaista kypsennystä. Myös helposti pohjaan palavat ruoat, esimerkiksi puurot voidaan kypsentää hauduttamalla. Haudutuksen aikana neste ei saa kiehua, ja jos ruoka on uunissa hyvin pitkän aikaa, kannattaa se peittää kuivumisen estämiseksi. Parasta haudutettavissa ruoissa on, että ne kypsyvät uunissa vahtimatta, eikä valmistusajan suhteen tarvitse olla kovin tarkka – voit tehdä vaikka ulkoilulenkin ruoan kypsymisen aikana. 

NunnaUuni on monipuolisen ruoanlaittajan valinta

Olitpa innokas leipuri, haudutettujen perinnereseptien ystävä tai moderni kulinaristi, vuolukivestä valmistetuilla tulisijoilla yllätät vaativimmankin illallisvieraan. Puuhellalla valmistat ruon keittäen tai paistaen vaikka mökkiolosuhteissa ilman sähköä. Leivinuunissa puolestaan valmistuu korkeaa paistolämpötilaa vaativat karjalanpiirakat, leivonnaiset tai hurjan suosion saavuttaneet kiviuunipizzat. Myös haudutettavat slow cooking -pataruoat kuten perinteiset karjalanpaisti ja poronkäristys kypsyvät hiljalleen meheviksi leivinuunin miedossa jälkilämmössä. Eikä varmasti löydy leivinuunissa paistetun joulukinkun voittanutta!

Kaikki reseptit

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen