Ohje
- Kuutioi lampaanpaisti pieniksi kuutioiksi (noin 3 x 3 cm) ja ruskista ne pannulla voissa. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa tomaattipyree ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Pilko sipulit lohkoiksi ja herkkusienet puoliksi. Laita ne lihojen kanssa pataan.
- Purista joukkoon valkosipulin kynsi ja lisää mausteet.
- Lisää lopuksi punaviini, lihaliemi ja kerma. Hauduta 160°C:n lämpötilassa ainakin kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa.
Vinkki
HAUDUTETUT RUOAT Hauduttamisella tarkoitetaan ruoka-aineen kypsentämistä miedossa lämmössä, Jolloin maut irtoavat hyvin. Haudutettaviksi sopivat pitkän kypsennysajan vaativat tuotteet, esimerkiksi liharuoat. Lihapalat voi ruskistaa uunissa tai paistinpannulla ennen varsinaista kypsennystä. Myös helposti pohjaan palavat ruoat, esimerkiksi puurot voidaan kypsentää hauduttamalla. Haudutuksen aikana neste ei saa kiehua, ja jos ruoka on uunissa hyvin pitkän aikaa, kannattaa se peittää kuivumisen estämiseksi. Parasta haudutettavissa ruoissa on, että ne kypsyvät uunissa vahtimatta, eikä valmistusajan suhteen tarvitse olla kovin tarkka – voit tehdä vaikka ulkoilulenkin ruoan kypsymisen aikana.