Ohje
- Hienonna sipuli ja sienet. Sulata pinaatti esimerkiksi uunissa tai mikroaaltouunissa.
- Kuumenna paistinpannu ja laita siihen tilkka öljyä. Kuullota sipuli, sienet ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valmista kastike: Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoja pari minuuttia, mutta älä ruskista. Lisää maito pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua noin 10 minuuttia, lisää juusto pieninä paloina ja mausta.
- Kokoa voideltuun vuokaan kerroksittain kalaa, sieni-pinaattiseosta, lasagnelevyjä ja kastiketta niin, että kastikekerros jaa päällimmäiseksi.
- Paista leivinuunissa 200 °C:ssa 30–35minuuttia.
Vinkki
Vuoassa kypsennettävät ruoat ovat tyypillisiä uuniherkkuja. Laatikkoruoka valmistuu vaivattomasti ja edullisesti yksinkertaisista raaka-aineista isollekin joukolle.