Paahtopaisti ja Hasselbackan perunat

Lihaa ja perunaa mitä parhaimmassa muodossa. NunnaUunin leivinuunilla tässä on ainekset moderniksi klassikoksi.

Pääruoka

Ainekset kahdeksalle

  • 2 kg naudan sisä- tai paahtopaistia
  • voita tai margariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 kg perunoita (4:lle)
  • ½ dl voisulaa tai öljyä 
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl korppujauhoja

Ohje

  1. Ruskista liha pannulla ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Laita lihan paksuimpaan kohtaan paistimittari.
  2. Kypsennä liha miedossa 120–150 °C:n lämmössä, kunnes sen sisälämpötila on 60–65 °C. Silloin paisti vielä punertaa sisältä.
  3. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä ennen leikkaamista ainakin 15 minuuttia. Näin lihas­ nesteet eivät karkaa ja paisti pysyy mehevänä. Paisti on myös helpompi leikata hieman jäähtyneenä.
  1. Kuori perunat ja leikkaa niihin tiheästi syviä viiltoja, kuitenkin niin, että ne pysyvät koossa.
  2. <liLaita perunat vuokaan ja sivele voisulalla. Mausta suolalla ja ripottele päälle korppujauhoja.

  3. Paista leivinuunissa 200 °C:n lämpötilassa, perunoidenkoosta riippuen 45–60 minuuttia.

Vinkki

KOKONAISENA PAISTETTU LIHA Kokonaisena uunissa paistetaan yleensä mureampia ruhonosia kuten sisä- ja paahtopaistia sekä ulko- ja sisäfileetä. Liha voi olla nautaa, porsasta, lammasta tai riistaa. Liha ruskistetaan ensin pannulla, jotta lihasnesteet eivät valu uunipannulle paiston aikana eikä liha pääse kuivumaan. Pinta myös näyttää ja maistuu paremmalta, kun se on ruskistettu ennen paistaa. Liha paistetaan uunipannussa miedossa lämmössä (120–150 °C ) peittämättä. Käytä aina paistimittaria. 

NunnaUuni on monipuolisen ruoanlaittajan valinta

Olitpa innokas leipuri, haudutettujen perinnereseptien ystävä tai moderni kulinaristi, vuolukivestä valmistetuilla tulisijoilla yllätät vaativimmankin illallisvieraan. Puuhellalla valmistat ruon keittäen tai paistaen vaikka mökkiolosuhteissa ilman sähköä. Leivinuunissa puolestaan valmistuu korkeaa paistolämpötilaa vaativat karjalanpiirakat, leivonnaiset tai hurjan suosion saavuttaneet kiviuunipizzat. Myös haudutettavat slow cooking -pataruoat kuten perinteiset karjalanpaisti ja poronkäristys kypsyvät hiljalleen meheviksi leivinuunin miedossa jälkilämmössä. Eikä varmasti löydy leivinuunissa paistetun joulukinkun voittanutta!

Kaikki reseptit

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen