Kotimaiset ja ympäristöä säästävät varaavat takat

Kotimainen NunnaUuni huolehtii sekä kotisi tunnelmasta että lämmöstä, ilmastoa ja ympäristöä kuormittamatta. Uusiutuvan luonnonvaran, puun palaminen on NunnaUuni-takassa puhdasta ja tehokasta eikä puuta mene hukkaan.

NunnaUuni-tulisija valmistetaan aidosta luonnonmateriaalista, vuolukivestä, joten se on ekologinen, myrkytön ja pitkäikäinen valinta kodin viihtyisyyttä tuovaksi lämmön ja tunnelman luojaksi.

Sininen taivas
NunnaUuni on kestävä valinta ympäristön kannalta. Voit nauttia tulen tunnelmasta puhtaasti – vaikka joka päivä.

NunnaUunin varaava takka säästää ympäristöä

Polttopuun käyttäminen lämmönlähteenä ei kuormita ympäristöä, kun valitset kotimaisen NunnaUunin takan.
NunnaUunin ainutlaatuisuuden tulisijamarkkinoilla ratkaisevat kotimainen raaka-aine Mammutti-vuolukivi sekä Kultaisen tulen -kaasutuspalomenetelmä, jotka saavat yhdessä aikaan vähemmällä puulla enemmän lämpöä pitkäksi ajaksi.

Jokainen NunnaUuni-tulisija alittaa 2022 EcoDesign-päästörajat varaavan tulisijan testissä, joka on tiukin tulisijojen testimenetelmistä. Siinä savukaasut mitataan koko palamisen ajalta, heti puiden sytytyksestä lähtien toisin kuin kamiinoissa ja kiertoilmatakoissa.

Tiesitkö, että Suomen ympäristöhallinnon mukaan puulämmitys vähentää sähkölämmittäjän hiilidioksidipäästöjä?

Sähkölämmitteisen omakotitalon omistaja voi myös säästää satoja euroja vuodessa puuta polttamalla. Ympäristöhallinnon mukaan säästöä kertyy, koska puilla tuotettu lämpö on ostetuillakin puilla jopa noin 40 prosenttia halvempaa kuin sähköllä tuotettu lämpö.

NunnaUunin avulla säästöt sekä ympäristölle että kukkarollesi ovat vielä suuremmat!
Laskurillamme voit laskea tulisijan tuottaman lämmön verrattuna suoraan sähkölämmitykseen.

NunnaUuni vähentää mustan hiilen päästöjä

Suomessa on 2,2 miljoonaa tulisijaa, ja valtaosassa on edelleen käytössä perinteinen rakoarina, joka ei polta puuta yhtä puhtaasti kuin NunnaUunin palkittu menetelmä.

Kultaisen Tulen puhtaan kaasutuspalomenetelmän mustan hiilen päästöt ovat noin 40 prosenttia pienemmät kuin yleisesti käytössä olevan rakoarinan päästöt. Tämä parantaa sekä tulisijan energiatehokkuutta että vähentää minimiin haitalliset PAH-yhdisteet ja nokihiukkaset. NunnaUuni on palkittu innovaatiokilpailussa vuonna 2019. Kilpailussa haettiin ratkaisuja, joilla voidaan vähentää mustan hiilen päästöjä.

Mammutti-vuolukivilajin tehokkaan varautumisen ansiosta saadaan polttopuun sisältämästä lämpöenergiasta NunnaUuniin jopa 40 prosenttia enemmän talteen kuin perinteiseen tiilestä valmistettuun samankokoiseen varaavaan takkaan.

Vähennä kotisi tai mökkisi lämmityksestä aiheutuvaa ympäristökuormaa merkittävästi

Ilmastonmuutoksen vuoksi Arktinen alue lämpenee yli kaksi kertaa nopeammin kuin maapallo keskimäärin. Arviolta 20–25 prosenttia pohjoisen lämpenemisestä aiheutuu mustasta hiilestä, joka on hienojakoista nokipölyä. Mustan hiilen pienhiukkaset lämmittävät ilmakehää, laskeutuessaan lumen ja jään pinnalle ne imevät auringonvaloa, mikä nopeuttaa jään ja lumen sulamista.

NunnaUunin avulla voit vähentää kotisi tai mökkisi lämmityksestä aiheutuvaa ympäristökuormaa merkittävästi.

Kun savukaasujen mukana ei karkaa lämpöä eikä palamatonta polttoainetta (puuta) hormiin, saadaan NunnaUuniin sama lämpöhyöty yli puolet pienemmillä päästöillä.

NunnaUuni on kodin tehokas lämmittäjä

Takkojen suoritustasoilmoituksen avulla voit selvittää eri tulisijojen lämmityskerran lämpöhyödyn (kWh) ja verrata eri valmistajien tulisijoja keskenään. Sitä miellyttävämpää lämpöä saat, mitä enemmän energiaa, kilowattitunteja, tulisijasi rakenteet varaavat sekä kuinka tasaisesti ja pitkään se lämpöä luovuttaa.

Tarkemmat lämpötiedot löydät tulisijamallistostamme.

Tulisijojen ainutlaatuinen ja kotimainen raaka-aine yksinoikeudella NunnaUunissa

Juuan Nunnanlahdesta louhittavan Mammutti-vuolukiven lämpöominaisuuksien laaja tutkiminen aloitettiin 1990-luvun alkupuolella. Tutkimusten avulla saatiin varma tieto, että Mammutti-vuolukiven ominaisuudet ovat tulisijakäyttöön ainutlaatuisia muihin vuolukivilajeihin verrattuna. NunnaUunilla on yksinoikeus Mammutti-vuolukiveen.

NunnaUunin tulisijoilla on myös hyvin pitkä elinkaari, kotimainen tulisija kestää kymmeniä vuosia.

Ensimmäinen teollisesti valmistettu NunnaUuni-tulisija onkin edelleen käytössä Simpeleellä!

NunnaUunin takkojen ja leivinuunien valmistus tapahtuu aivan raaka-ainevarannon vieressä Nunnanlahdessa. Tulisijojen raaka-aineita ei siis kuljeteta pitkiä matkoja valmistusta varten, ja tämäkin pienentää NunnaUunin ympäristökuormitusta.

NunnaUuni modernissa olohuoneessa
Mammutti-vuolukivilajin lämmönjohtavuus on yli viisinkertainen tulitiileen nähden, joten tehokkaassa palamisessa syntyvä lämpö saadaan varatuksi nopeasti tulisijaan.

Patentoitu Kultainen Tuli polttaa puut puhtaasti

Tutkittu tieto ja varmuus tulenkestävästä, ainutlaatuisesta vuolukivilajista antoi mahdollisuuden alkaa kehittämään palamistekniikkaa uudelle tasolle. Vuosituhannen vaihteessa syntyikin puhdas kaasutuspalomenetelmä – Kultainen Tuli.

Puhdas palaminen ei säästä vain ilmastoa, se säästää myös polttopuuta. Kultaisen Tulen hallittu puiden kaasuuntuminen takaa lähes päästöttömän palamisen. Savupiipusta leijaileva vaalea utu on merkkinä puhtaasti polttavasta tulisijasta.

Epäpuhtaan palamisen tunnistaa taas piipun päästä tulevasta tummasta ja tuoksuvasta savusta. Tämä epämiellyttävä ja haitallinen savu on palamatonta polttopuuta. ​

Säästä ympäristöä, valitse NunnaUuni

 Vähennät ympäristön kuormitusta ja parannat energiatehokkuutta vuosikymmeniksi.

Vanhan takan purku ja NunnaUunin asennus tilalle on iso palvelus ympäristölle

Kun vaihdat kodin remontin yhteydessä perinteisen rakoarinatakkasi NunnaUuniin, teet ison palveluksen ympäristölle. Ympäristökuormasi vähenee jopa 40 prosenttia, kun puut palavat puhtaammin uudessa NunnaUunissa.

Mammutti-vuolukivilajin tehokkaan varaamisen ansiosta polttopuun lämpöenergiasta saadaan NunnaUuniin talteen jopa 40 prosenttia enemmän lämpöenergiaa kuin perinteiseen tiilestä valmistettuun samankokoiseen varaavaan takkaan.

Mustahiilipäästöt ovat uudessa NunnaUunissa yli puolet pienemmät kuin perinteisessä tulisijassa, koska NunnaUunista ei karkaa savukaasujen mukana lämpöä eikä palamatonta polttoainetta (puuta) hormiin.

NunnaUuni – Suomen ainoa varaavien täysvuolukivitulisijojen valmistaja

Varaava takka kodin tai mökin lämmitys­ratkaisuna

Varaava takka kodin tai mökin lämmitys­ratkaisuna

Uusiutuvan puun käyttö kodin lämmittämiseen on tehokasta NunnaUunin takalla. Ainutlaatuinen täysvuolukivitakka antaa pehmeää lämpöä yhdellä lyhyellä lämmityksellä yli vuorokauden ajan.

Lämmitysratkaisuksi

Nauti leivinuunin lämmöstä ja ruoanlaitosta

Nauti leivinuunin lämmöstä ja ruoanlaitosta

Helpota arkeasi, lämmitä ja valmista herkullista ruokaa samaan aikaan. NunnaUunilla nautit kaikilla aisteilla: valmistuvan ruoan tai leivonnaisten tuoksusta, tulen lämmöstä ja liekkien leikistä.

Ruoanlaittoon

Sisustuksessa lämmönlähde ja tunnelmanluoja

Sisustuksessa lämmönlähde ja tunnelmanluoja

Tulisija, takka tai leivinuuni on katseenvangitsija, tunnelmaluoja, lämmönlähde ja kodin keskipiste. Tutustu NunnaUuniin sisustusratkaisuna!

Sisustukseen

Jälleenmyynti ja asennuspalvelu

Haluatko tutustua lähemmin NunnaUuni-mallistoon? Tarvitsetko apua asennuksessa? Tästä löydät sinua lähimmän jälleenmyyjän sekä asennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysyttävää tuotteista?

Onko sinulla kysyttävää tuotteistamme? Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Ota yhteyttä

NunnaUuni Rahoitus

Osamaksulla NunnaUuni-takka kotiisi! Saat kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Tutustu NunnaUuni Rahoitukseen